Eli tässä nyt olis pieni kartta tuosta kartanon lähialueista. Toivottavasti siitä nyt saa selvää tarpeeksi eikä teidän silmät muutenkaan kovasti kärsi tämän näkemisestä. Musta vähän tuntuu, että mittakaava saattaa olla himppasen vinksallaan (oon kertakaikkiaan liian suurpiirteinen mittaamaan suunnilleen joka ainoan talon jne.), mutta ainakin tosta näkee noin suunnilleen, millaseksi olen tämän paikan ajatellut. Meinasin ensin piirtää isomman kartan, missä olisi näkynyt koko maa, mutta sitten aattelin, että tämä vois olla mielenkiintoisempi.

Tuolla reunassa näkyy vähän huonosti teksti, mutta tuo jana on 1/4 hevosmitta. "Hevosmitta" tarkoittaa matkaa, jonka heppa lönkyttelee menemään tunnissa (perustuu demittäjien ja minun itseni arvioihin, joilla ilmeisestikään ei ollut sen vankempaa pohjaa kuin mututuntuma mutta ei sen väliä, kartan alareunasta voitte nähdä, paljonko se on kilometreissä. 1/4 hm (hevosmitta) on luonnollisesti matka, jonka hevosella pääsee (käyntiä kulkemalla) vartissa. 

Tuulinotko-kartano löytyy kartan alareunasta mäen päältä. Mustat neliöt on luonnollisesti taloja (ja torppia ym.) ja mitäs vielä... Verinin talo on siis tuolla torin laidalla (kartan yläosa).